ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παναγιώτης Γώγος γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο σε ηλικία έξι ετών στη Φιλαρμονική Εταιρεία της πόλης του. Το 1998 ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του ως σολίστ και λίγο αργότερα έλαβε, επίσης με άριστα, δίπλωμα Αντίστιξης και Φούγκας. Για τρία χρόνια εργάστηκε στην Αθήνα με τον πιανίστα και καθηγητή του Ωδείου Tchaikovsky Valery Sagaidatschny, ενώ το 2001 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στο πιάνο και στη μουσική δωματίου στο Εθνικό Ωδείο της Τουλούζ στη Γαλλία υπό την καθηγήτρια Thérèse Dussaut , από όπου αποφοίτησε το 2004 με “Prix de Perfectionnement” και “Prix de Musique de Chambre”. Στενή συνεργασία τον συνδέει μέχρι σήμερα και με την καταξιωμένη πιανίστα και παιδαγωγό Monique Deschaussées στο Παρίσι. Το 2005 η Ακαδημία Αθηνών τον βραβεύει ως εξαίρετο νέο καλλιτέχνη και του απονέμει το βραβείο Μυκονίου.

ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΕΩΣ ΤΟ 2009 ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ “Cité Internationale des Arts” ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΩΣ ΣΟΛΙΣΤ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΤΟ 2008 ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.


ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΤΟΣ ΣΟΠΕΝ 2010» ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΠΟΛΩΝΙΚΟ SALON CHOPIN ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.

ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΟΠΩΣ “SANTA MARIA” CHAMBER ORCHESTRA LUCERNE, MARBURG YOUTH ORCHESTRA, ATHENS SINFONIETTA ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ALOIS SPRINGER, GEORGE ARAVIDIS, DIETER LANGE ΚΑΙ DIMITRI BOTINI.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2010 ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2011 ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ.

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ MUSIKVEREIN ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ. Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΑΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ALFRED CORTOT. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.